Jenny Holmenes (32) er pilot i Norwegian og forteller om sin vei inn i yrket. Hun drømte om å bli pilot som barn, men trodde ikke det var en reell mulighet før hun ble oppfordret til å søke flygerutdanning i forsvaret.
Selv om hun stortrives i jobben, påpeker hun at startlønnen for piloter ikke er så høy som mange tror, ofte mellom 400 000 og 450 000 kroner. Holmenes mener at mangelen på kvinnelige rollemodeller er en viktig årsak til at det er få kvinner i pilotyrket, men ser positivt på at andelen kvinnelige søkere er økende.
Hun jobber i en fast turnus og flyr både innenlands og utenlands.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Helene Systad (32) byttet fra blomsterdekoratør til prosessoperatør, noe som resulterte i en dobling av lønnen. Hun jobber nå i Nedre Romerike vann- og avløpsselskap (NRVA). Systad forteller at hun ønsket nye utfordringer og bedre lønnsvilkår, og at hun alltid har hatt interesse for kjemi og industri. Hun opplevde mangel på rådgivning for de som allerede har fagbrev og ønsket å omskolere seg. Selv om teknologi- og industrifag er mannsdominert, oppfordrer hun flere kvinner til å vurdere bransjen. Etter at hun delte sin historie har hun fått mange henvendelser fra folk som ønsker råd om karrierebytte.
2 måneder siden
Helene Systad (32) byttet fra blomsterdekoratør til prosessoperatør i et avløpsrenseanlegg, et valg hun ikke angrer på. Hun forteller at mange rynker på nesen når de hører hva hun jobber med, men Systad stortrives med varierte arbeidsoppgaver og en betydelig lønnsøkning. Hun oppfordrer andre, spesielt kvinner, til å vurdere yrkesfag og understreker at det er mange muligheter for de som tør å satse. Systad fremhever også viktigheten av å velge et yrke man trives med og å være åpen for nye utfordringer.
1 måned siden
Emily Pedersen (26) arbeider som bybanefører i Bergen og beskriver jobben som en drøm som ble tilfeldig oppdaget via en stillingsannonse. Etter seks ukers opplæring, inkludert kjørepraksis om natten, helsesjekk og prøver, fikk hun uniformen. Arbeidsdagen starter med trafikkoppdateringer og består av å kjøre Bybanen. Hun setter pris på kollegene og den selvstendige jobbhverdagen, men savner høyere lønn og bekymrer seg for ulykker. Uoppmerksomme fotgjengere skaper farlige situasjoner, og bruk av radio er forbudt for å opprettholde fokus. Jobben passer for de som er selvstendige, stresstolerante og tåler kritikk.
2 måneder siden
Victoria Rummelhoff (27) er prosesstekniker for Equinor med en årslønn på rundt én million kroner. Hun ønsker å inspirere flere kvinner til å velge en karriere i oljebransjen, en bransje hun selv valgte som 15-åring. Hun jobber offshore i en turnus som gir god balanse mellom jobb og fritid. For å oppmuntre andre jenter til å satse på tekniske fag, bruker hun sin Instagram-konto og besøker ungdomsskoler for å dele sine erfaringer. Hun har også blitt nominert til Jenteprisen for sitt engasjement for likestilling.
26 dager siden
Jonette Vaagland (29) byttet karriere fra lærer til UX-designer etter å ha opplevd at læreryrket var preget av "brannslukking" og ga lite rom for faglig engasjement. Overgangen ga henne betydelig bedre startlønn. Rekrutteringsekspert Henrik Andersson anbefaler å vurdere karrierebytte tidlig, men understreker viktigheten av å tenke gjennom den økonomiske usikkerheten det kan medføre. Organisasjonspsykolog Gunhild Bjaalid fremhever at mistrivsel og endringer i livssituasjon kan være viktige faktorer for å vurdere et karriereskifte, og at motivasjon er avgjørende for å lykkes.
1 måned siden
Sykepleier Charlotte Hermansen i Vågan kommune reagerer på at ferievikarer får bedre betalt enn fast ansatte. Kommunen betaler vikarer, som sykepleiere, vernepleiere og medisinstudenter, en timelønn på 400 kroner, mens en erfaren sykepleier tjener 315 kroner timen. Kommunalsjefen forklarer at dette er nødvendig for å rekruttere vikarer i konkurranse med andre kommuner, etter å ha slitt med å finne kvalifisert arbeidskraft. Norsk Sykepleierforbund mener dette er urimelig overfor fast ansatte, og at det er viktig å satse på dem. Hovedtillitsvalgt i Vågan understreker at ordningen ikke kan fortsette og ønsker å øke grunnbemanningen for å redusere behovet for vikarer.
4 måneder siden
Amalie Elea Olin Lundstad (29) jobber som prosesstekniker for Equinor på en oljerigg i Nordsjøen. Hun har en bakgrunn med fagbrev i kjemi og prosess, samt en bachelor i gass og energiteknologi. Amalie trives med intensivt arbeid i perioder, etterfulgt av lengre friperioder. Hun jobber to uker på og har fire uker fri, og bruker fritiden på reise og sosiale medier, hvor hun har over 160 000 følgere. Amalie tjener rundt en million i året, men lønnen varierer med overtid. Hun mottar daglig spørsmål og CV-er fra folk som er interessert i hennes jobb, og hun understreker viktigheten av å være klar over at jobben kan innebære å være borte i høytider.
16 dager siden
Andreas Agasøster (28) er jordmorstudent og aktuell i NRK-programmet «Barnesykehuset». Han vil bli en av svært få mannlige jordmødre i Norge. Agasøster ønsker å bidra positivt i familienes liv, inspirert av erfaringer fra da hans lillesøster ble født. Statistikker viser at kun en svært liten andel av jordmødre i Norge er menn, men Den norske jordmorforeningen oppfordrer flere menn til å søke seg til yrket. Agasøster selv deltok i TV-serien for å inspirere andre menn til å vurdere jordmoryrket. Han mener tittelen 'jordmor' bør beholdes, da den beskriver yrkets rolle uavhengig av kjønn.
29 dager siden
Natt til tirsdag blir Jannicke Mikkelsen historisk som den første nordmannen i verdensrommet. Romferden, kalt «Fram 2», er en hyllest til norsk polarhistorie. Mikkelsen, med bakgrunn som filmfotograf, har gjennomgått 14 måneders intensiv trening. Hun er fartøysjef og har ansvar for sikkerheten under oppskyting og landing. Mikkelsen har overvunnet en barndomsulykke der hun ble fortalt at hun aldri ville gå igjen, noe som har formet hennes syn på livet. Hun håper hennes reise vil inspirere andre nordmenn til å følge sine drømmer, og understreker at selv om det er risiko involvert, føler hun seg trygg på grunn av det dyktige teamet bak SpaceX.
4 dager siden
Julie Thorsen (25) jobber som some-journalist i TV 2 og har blitt en kjent profil i sosiale medier, noe som har gitt henne kjendisstatus og mye oppmerksomhet. Opprinnelig planla hun å bli lege, men valgte å satse på mediebransjen etter flere avslag på jobbsøknader. Hun startet med en sommerjobb i 2023, som utviklet seg til et forlenget vikariat og fast jobb. Thorsen opplever rørende tilbakemeldinger fra unge følgere som gjenkjenner henne på gaten, noe hun ikke hadde forventet. Hun jobber i TV 2s Hub2-avdeling, som har økt følgertallene betydelig og har som mål å nå unge med nyheter via sosiale medier. Redaksjonssjef Karen Anna Kleppe mener Thorsens popularitet er et tegn på at TV 2 lykkes med å bygge tillit og kjennskap blant unge nyhetsbrukere.