Emily Pedersen (26) arbeider som bybanefører i Bergen og beskriver jobben som en drøm som ble tilfeldig oppdaget via en stillingsannonse. Etter seks ukers opplæring, inkludert kjørepraksis om natten, helsesjekk og prøver, fikk hun uniformen.
Arbeidsdagen starter med trafikkoppdateringer og består av å kjøre Bybanen. Hun setter pris på kollegene og den selvstendige jobbhverdagen, men savner høyere lønn og bekymrer seg for ulykker.
Uoppmerksomme fotgjengere skaper farlige situasjoner, og bruk av radio er forbudt for å opprettholde fokus. Jobben passer for de som er selvstendige, stresstolerante og tåler kritikk.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
29 dager siden
Mina Emilie Opdal (26) jobber som assistent for Sophie Elise Isaksen etter å ha kontaktet influenseren via Instagram i 2021. Opdal var fast bestemt på å jobbe med Sophie Elise og fulgte henne tett i sosiale medier. Etter flere forsøk og en tilfeldighet via en felles frisør, fikk hun til slutt drømmejobben. Opdal forteller at hun som ung drømte om å bli rosablogger, men at hun var for opptatt av hva andre mente. Hun oppfordrer nå andre til å våge å ta sjanser og følge sine drømmer, selv om det innebærer å være frempå. Videoen hennes om hvordan hun fikk jobben har fått mange visninger, men også kommentarer som kaller henne "stalker".
2 dager siden
Julie Thorsen (25) jobber som some-journalist i TV 2 og har blitt en kjent profil i sosiale medier, noe som har gitt henne kjendisstatus og mye oppmerksomhet. Opprinnelig planla hun å bli lege, men valgte å satse på mediebransjen etter flere avslag på jobbsøknader. Hun startet med en sommerjobb i 2023, som utviklet seg til et forlenget vikariat og fast jobb. Thorsen opplever rørende tilbakemeldinger fra unge følgere som gjenkjenner henne på gaten, noe hun ikke hadde forventet. Hun jobber i TV 2s Hub2-avdeling, som har økt følgertallene betydelig og har som mål å nå unge med nyheter via sosiale medier. Redaksjonssjef Karen Anna Kleppe mener Thorsens popularitet er et tegn på at TV 2 lykkes med å bygge tillit og kjennskap blant unge nyhetsbrukere.
2 måneder siden
Jenny Holmenes (32) er pilot i Norwegian og forteller om sin vei inn i yrket. Hun drømte om å bli pilot som barn, men trodde ikke det var en reell mulighet før hun ble oppfordret til å søke flygerutdanning i forsvaret. Selv om hun stortrives i jobben, påpeker hun at startlønnen for piloter ikke er så høy som mange tror, ofte mellom 400 000 og 450 000 kroner. Holmenes mener at mangelen på kvinnelige rollemodeller er en viktig årsak til at det er få kvinner i pilotyrket, men ser positivt på at andelen kvinnelige søkere er økende. Hun jobber i en fast turnus og flyr både innenlands og utenlands.
10 dager siden
Marianne Kristiansen (64) fra Sverige har tatt permisjon fra jobben som bussjåfør for å kjøre russebuss i Norge frem til 17. mai. Hun ble rekruttert til jobben i 2022 og synes russebuss er et fantastisk konsept, samtidig som hun vil ivareta ungdommens sikkerhet. Bakgrunnen for at mange russ velger svenskregistrerte busser er at de ønsker sidestilte seter og takstativ, noe som er i strid med norske krav. Statens vegvesen understreker at disse bussene er lovlige, men fokuserer på trafikksikkerhet, som bruk av setebelter og begrensning av passasjerantall. Politiet er bekymret for at russen prioriterer smutthull fremfor sikkerhet, og oppfordrer voksne til å engasjere seg.
4 måneder siden
Amalie Elea Olin Lundstad (29) jobber som prosesstekniker for Equinor på en oljerigg i Nordsjøen. Hun har en bakgrunn med fagbrev i kjemi og prosess, samt en bachelor i gass og energiteknologi. Amalie trives med intensivt arbeid i perioder, etterfulgt av lengre friperioder. Hun jobber to uker på og har fire uker fri, og bruker fritiden på reise og sosiale medier, hvor hun har over 160 000 følgere. Amalie tjener rundt en million i året, men lønnen varierer med overtid. Hun mottar daglig spørsmål og CV-er fra folk som er interessert i hennes jobb, og hun understreker viktigheten av å være klar over at jobben kan innebære å være borte i høytider.
2 måneder siden
Hanne Horten (26) kjøpte sin første leilighet som 24-åring ved å kombinere sparing, jobb og utleie. Hun unngikk å bruke studielån, leide ut via Airbnb og administrerte utleie for andre. Horten fikk boliglån i lokalbanken etter avslag i større banker, og leiligheten er innredet for utleie med tanke på dette. Nå sparer hun 170.000 kroner i året for å kjøpe tomt og mikrohus i 2026, som hun planlegger å leie ut. Hun har flere deltidsjobber for å nå målet, inkludert innholdsproduksjon for tretopphytter, men prioriterer også sosiale aktiviteter.
2 måneder siden
Helene Systad (32) byttet fra blomsterdekoratør til prosessoperatør, noe som resulterte i en dobling av lønnen. Hun jobber nå i Nedre Romerike vann- og avløpsselskap (NRVA). Systad forteller at hun ønsket nye utfordringer og bedre lønnsvilkår, og at hun alltid har hatt interesse for kjemi og industri. Hun opplevde mangel på rådgivning for de som allerede har fagbrev og ønsket å omskolere seg. Selv om teknologi- og industrifag er mannsdominert, oppfordrer hun flere kvinner til å vurdere bransjen. Etter at hun delte sin historie har hun fått mange henvendelser fra folk som ønsker råd om karrierebytte.
3 måneder siden
Sykepleieren Emilie Ripnes (35) var utslitt og nær sykemelding på grunn av en krevende jobb. Hun tok kontakt med en helseveileder og startet med lavterskel trening og gradvis endring av kostholdet. Emilie begynte med korte styrkeøkter og gåturer, og byttet ut søtsaker med sunnere alternativer. Hun unngikk slankekur og fokuserte på å endre vaner. Fysisk aktivitet har nå blitt en naturlig del av hverdagen hennes, og hun opplever mer overskudd, bedre humør og søvn. Emilie understreker viktigheten av å starte med små endringer og jobbe gradvis mot et sunnere liv, og anbefaler å ikke lete etter en rask løsning.
2 måneder siden
Victoria Rummelhoff (27) er prosesstekniker for Equinor med en årslønn på rundt én million kroner. Hun ønsker å inspirere flere kvinner til å velge en karriere i oljebransjen, en bransje hun selv valgte som 15-åring. Hun jobber offshore i en turnus som gir god balanse mellom jobb og fritid. For å oppmuntre andre jenter til å satse på tekniske fag, bruker hun sin Instagram-konto og besøker ungdomsskoler for å dele sine erfaringer. Hun har også blitt nominert til Jenteprisen for sitt engasjement for likestilling.
2 måneder siden
Helene Systad (32) byttet fra blomsterdekoratør til prosessoperatør i et avløpsrenseanlegg, et valg hun ikke angrer på. Hun forteller at mange rynker på nesen når de hører hva hun jobber med, men Systad stortrives med varierte arbeidsoppgaver og en betydelig lønnsøkning. Hun oppfordrer andre, spesielt kvinner, til å vurdere yrkesfag og understreker at det er mange muligheter for de som tør å satse. Systad fremhever også viktigheten av å velge et yrke man trives med og å være åpen for nye utfordringer.