Eirik Aalvik Stranden (33) ble kåret til Årets Ledertalent 2024. Han ble toppsjef i programvareselskapet 24SevenOffice for tre år siden, uten tidligere ledererfaring. Selskapet var i en vanskelig økonomisk situasjon, og Stranden måtte gjennomføre nedbemanninger for å snu den negative trenden.
Han beskriver dette som den tøffeste utfordringen i sin lederkarriere. Under hans ledelse har selskapets omsetning mer enn doblet seg, og de har fått store kunder.
Stranden er opptatt av å være tett på de ansatte og bygge bro mellom deres arbeid og selskapets overordnede mål. Han forsøker å dyrke en toppidrettsmentalitet i selskapet, men prioriterer også søvn og trening for å opprettholde balansen.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Eirik Aalvik Stranden (33), administrerende direktør i 24SevenOffice, er kåret til Årets ledertalent 2024 av E24. Prisen ble delt ut under Ledertalent-arrangementet på Sentralen i Oslo. Stranden har ledet selskapet i tre år, og i denne perioden har omsetningen mer enn doblet seg. Juryen fremhever hans evne til å lede gjennom endring, innovativ tilnærming og evne til å skape en kultur for høy ytelse. Stranden deler pallen med Kristoffer Angerer fra Dr.Dropin og Emilie Åsberg fra Havguard. Kåringen, som er i sitt sekstende år, vurderte nærmere 300 kandidater under 35 år i norsk næringsliv.
4 måneder siden
Kristoffer Angerer, daglig leder i Dr. Dropin Legetjenester, har ledet selskapet gjennom en snuoperasjon fra store tap til lønnsomhet. Han har en bakgrunn fra militæret med flere år i Afghanistan. Selskapet har kuttet kostnader, inkludert en nedbemanning på rundt 40 årsverk. Angerer beskriver oppsigelsessamtalene som de mest utfordrende i sitt liv, og han brast i gråt etter å ha gjennomført dem. Han vant 2. plass i E24s kåring av «Årets Ledertalent 2024». Angerer er resultatorientert og drives av å nå mål, noe han også søker i fritidsaktiviteter som Norseman triatlon.
3 måneder siden
Rikke Jørgensen (35), leder for bærekraft i Hurtigruten, ble kåret til Årets bærekraft av E24. Hun har jobbet i selskapet i tre år med strategi, bærekraft og organisasjonsutvikling. Jørgensen understreker viktigheten av å integrere bærekraft i selskapets strategi og knytte det til lønnsomhet. Hun mener unge ledere må jobbe hardere for å bevise seg, og at det er viktig å ta eierskap og initiativ. Jørgensen beskriver seg selv som en strukturert og målrettet leder som verdsetter teamarbeid og resultater. Hun balanserer en hektisk jobb med familieliv, og understreker viktigheten av å ha flere arenaer i livet.
4 måneder siden
Lars-Petter Fossheim (34), Årets markedsfører i E24s Ledertalentene 2024, startet sin lederkarriere allerede på videregående med et entreprenørskapsprosjekt. Han skrinla drømmen om å bli kokk og er nå leder for markedsføring, direktesalg og partnerskap i Ayvens Norge. Fossheim reflekterer over utfordringene ved å være ung leder, inkludert å finne sin egen lederstil og balansere ulike behov i teamet. Han understreker viktigheten av å være interessert i andres arbeid, lytte til kroppen, og starte dagen med en kald dusj for å håndtere stress. Han fremhever også viktigheten av å ha troen og interesse for det man driver med.
4 måneder siden
Mattias Klaussen, årets salgsleder i Ledertalentene 2024, er en 30 år gammel salgsleder i Gjensidige Forsikring med ansvar for 15 ansatte. Han hadde en drøm om å bli fotballproff, men endte opp som leder. Klaussen beskriver seg selv som introvert og utålmodig, men jobber aktivt med å utvikle seg som leder. Han legger vekt på å være en del av andres personlige utvikling og mener at fellesskapet trumfer individet. Han har lært å stole på prosessen og at endring tar tid. Klaussen understreker viktigheten av å være tro mot seg selv og investere i teamet rundt seg, og han er opptatt av å skape et åpent og ærlig arbeidsmiljø.
4 måneder siden
Jørgen Elton Nilsen, gründer av ladeselskapet Elton Mobility, ble kåret til 'Årets selskapsbygger' i E24s Ledertalentene 2024. Nilsen startet sin karriere som jordbærselger, men har siden jobbet som blant annet redaktør før han etablerte sitt nåværende selskap. Han beskriver lederrollen som utfordrende, men motiverende, og understreker viktigheten av å delegere ansvar og forstå sine medarbeidere. Nilsen innrømmer at han tidligere var mer en 'sjef' enn en leder, men har lært å gi slipp på kontroll og fokusere på å utvikle sine ansatte. Han mener at lederambisjoner bør være en bieffekt av oppgavene man skal løse.
4 måneder siden
Anders Isberg (34), kåret til årets økonomistjerne, flyttet fra Norge som ung og jobbet internasjonalt med blant annet diamantgruver. Han returnerte til Norge under pandemien og er nå finansdirektør i Aker Qrill Company. Isberg vektlegger fakta og rasjonelle beslutninger, og trives med å påvirke selskapets kurs. Han mener det viktigste som leder er å sikre tydelig kommunikasjon og at medarbeiderne opplever jobben som meningsfull. Isberg anser det som sitt smarteste valg å begynne i Aker-systemet, og ser for seg en fremtid i selskapet.
4 måneder siden
Svenske Filip Ekvall, med over 20 års erfaring fra H&M, blir ny toppsjef i Brav, selskapet bak merker som Swix, Ulvang og Lundhags. Han erstatter Erik Sønsterud, som går av i januar etter å ha vært midlertidig leder i ett år. Brav har hatt økonomiske utfordringer, med et underskudd på 138 millioner kroner i fjor, grunnet blant annet fallende etterspørsel etter pandemien, høye varelagre og økte rentekostnader. Styreleder Gustaf Öhrn mener Ekvall er den rette for å sikre selskapets langsiktige vekst. Ekvall har tidligere vært global salgsdirektør i H&M og styremedlem i Brav.
4 måneder siden
Erling Braut Haaland er for tredje år på rad kåret til Norges største idrettsstjerne av VG, men seieren var knappere i år. Til tross for at Manchester City har hatt en vanskelig periode, og Haaland selv har hatt noen utfordringer, har hans prestasjoner gjennom året vært sterke nok til å beholde førsteplassen. Han satte blant annet ny scoringsrekord for landslaget. Jakob Ingebrigtsen fikk andreplassen etter et år med OL-gull og verdensrekord, men tapte på 1500 meter i OL. Markus Rooth fikk tredjeplass etter sitt historiske OL-gull i tikamp. Det var også en sterk representasjon av kvinnelige utøvere i toppen, noe som viser en bredde i norsk idrett.
3 måneder siden
Eirik Horneland har fått en drømmestart som trener for Saint-Étienne, med en 3-1 seier i sin første kamp. Han har implementert en spillestil med høyt press og intensitet, og fokuserer på å utvikle laget både individuelt og kollektivt. Horneland har jobbet tett med klubbens nye eiere og understreker viktigheten av å forstå den franske kulturen og spillerne. Han har også måttet sende hjem kona for å fokusere fullt på jobben. Til tross for utfordringer med språk og kulturelle forskjeller, er Horneland fast bestemt på å være tro mot sine prinsipper og bygge et lag som engasjerer supporterne. Saint-Étienne er en tradisjonsrik klubb med en sterk arbeiderklasseidentitet, og supporterne forventer hardt arbeid og engasjement.