Kjendiskokk Kjartan Skjelde er aktuell med det nye programmet «Kjartan rydder opp – hjemme» på Viaplay, der han besøker kjendiser for å hjelpe dem med å finne matglede. Skjelde ble overrasket da han fant et kjøleskap fullt av Fjordland hos artisten TIX.
Han undrer seg over at voksne mennesker spiser så mye ferdigmat, samtidig som statistikk viser at nordmenn konsumerer millioner av ferdigretter hvert år. Skjelde forteller at han måtte være forsiktig for å skape matglede hos deltakerne, og at han stort sett lyktes med dette.
Første episode av serien er nå tilgjengelig på Viaplay.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Danby Choi og Siv Jensen er blant deltakerne i det nye tv-programmet «Kjartan rydder opp - hjemme» på Viaplay. I programmet skal mesterkokk Kjartan Skjelde hjelpe ti norske kjendiser med å finne matglede, inspirasjon og trygghet på kjøkkenet. Skjelde beskriver innspillingen som både givende, lærerik og utfordrende. Programmet tar sikte på å gi deltakerne bedre matlagingsferdigheter.
3 måneder siden
Kjendiskokken Kjartan Skjelde skal i et nytt Viaplay-program hjelpe tolv kjendiser med å forbedre sine matlagingsferdigheter. Programmet, som ble annonsert i desember, vil vise Skjelde reise hjem til kjendisene for å veilede dem på kjøkkenet. Martine Lunde var blant de første bekreftede deltakerne, og nå er de resterende deltakerne avslørt: Siv Jensen, Bernt Hulsker, Oskar Westerlin, Danby Choi, Fritz Aanes, Stian Blipp, Niklas Baarli, Benjamin Silseth, Christian og Isabelle Skolmen, og Andreas TIX Haukland. Skjelde beskriver opplevelsen som både givende og utfordrende, og understreker viktigheten av å inspirere deltakerne til å lage mat fra bunnen. Danby Choi har tidligere uttalt at han spiser alle måltider ute, noe som understreker behovet for matlagingshjelp.
2 måneder siden
Martine Lunde, kjent fra TV-programmer som «Paradise Hotel» og «Farmen Kjendis», bruker store summer på matleveringstjenesten Wolt. Hun forteller til Nettavisen at hun har brukt over 140.000 kroner på Wolt, men at hun nå abonnerer på tjenesten og dermed «sparer» penger. I tirsdagens episode av «Kjartan rydder opp – hjemme» får Lunde besøk av kjendiskokken Kjartan Skjelde, noe som gir henne «kjøkkenangst» da hun innser hvor lite mat hun lager selv og hvor mye snacks hun har i skapene.
4 måneder siden
Artikkelen omhandler hvordan man kan redusere matsvinn i julen ved å bruke julematrester på kreative måter. Kokk Anette Fjelleng Hansen fra Matprat har utviklet «street»-inspirerte oppskrifter for å gi restene nytt liv, som gyros med ribbe og pinnekjøtt i brioche. Artikkelen belyser også det store matsvinnet i Norge, og regjeringens arbeid med en ny matkastelov. Riktig oppbevaring av mat, som nedkjøling før kjøleskap og forsiktig frysing, er viktig for å unngå matsvinn. Det oppfordres til kreativ bruk av rester, som restelunsj eller tapas, for å unngå at maten kastes.
2 måneder siden
Arne Hjeltnes har opplevd stor suksess i USA med TV-programmet «People of the North», som har hatt over 21 millioner seere på PBS. Serien viser norsk natur, mat og kultur, og har bidratt til en markant økning av amerikanske turister i Norge. Hjeltnes reiser rundt i Norge, spiser god mat og møter interessante folk sammen med medprogramledere som Frida Ronge og Stig Bareksten. Serien produseres av Tellus Works og distribueres internasjonalt, inkludert i Norge under navnet «Furet Værbitt». For tiden er Hjeltnes i gang med innspillingen av sesong tre i Båtsfjord, hvor de filmer snøkrabbefiske, men dårlig vær skaper utfordringer.
2 måneder siden
Subjekt-redaktør Danby Choi spiser fortsatt alle måltider ute, og bruker mellom 9.000 og 12.000 kroner i måneden på dette. I et Viaplay-program «Kjartan rydder opp – hjemme» forsøkte kjendiskokk Kjartan Skjelde å lære Choi å lage mat, men Choi holder fast ved at det er billigere og mer tidsbesparende å spise ute. Han mener også at han støtter det lokale kulturlivet ved å spise på restaurant, og at han redder verden på den måten. Skjelde er usikker på om Choi faktisk aldri lager mat selv, men er fornøyd med å ha vist ham gleden ved matlaging.
3 måneder siden
NRK-programleder Fredrik Solvang var i utgangspunktet skeptisk til å delta i «A-laget», men opplevde det som en positiv erfaring etter å ha møtt de 30 reporterne med funksjonsvariasjoner. Han oppfordrer seere til å se hele episoden for å forstå programmets budskap om inkludering og mangfold. Influenser Andrea Badendyck deler sin erfaring med periodisk faste, der hun gikk ned 12 kilo ved å faste i 16 timer daglig. Hun fokuserer på et balansert kosthold og inspirerer andre til en sunn livsstil uten å telle kalorier. Eksperter anbefaler en gradvis tilnærming til faste og understreker at det ikke passer for alle, spesielt ikke barn, gravide, ammende, undervektige, de med spiseforstyrrelser eller diabetikere.
2 måneder siden
TV-kokken Kjartan Skjelde tar et oppgjør med bruken av ferdigkrydder, spesielt Gastromat, som han nekter å ha i sitt hjem. Han mener slike krydder overdøver de naturlige smakene i råvarene, og at ketchup ofte brukes for å skjule dårlig smak. Skjelde forteller at han kastet en boks Gastromat som datteren hadde smuglet inn, noe som ikke ble godt mottatt. Han sverger heller til ferske urter for å fremheve råvarenes egne smaker, og oppfordrer folk til å lære å lage mat fra bunnen av.
5 dager siden
«Team Pølsa» kommer tilbake med en ny sesong i 2026, der nye ungdommer med ulike funksjonsnedsettelser skal utfordre seg selv og inspirere publikum. Programleder og tidligere langrennsløper Øystein «Pølsa» Pettersen gleder seg til å følge opp suksessen fra første sesong, som samlet over 1,2 millioner seere per episode og rørte en hel nasjon. Finalerennet i den nye sesongen skal holdes i Holmenkollen. Målet med serien er å skape holdningsendringer og vise at ungdom kan overvinne hindringer. NRK Fakta-redaksjonssjef Randi Helland fremhever programmets betydning som inspirasjon og forbilde for mange. Serien har også fått oppmerksomhet fra kjente personer som Martin Ødegaard.
4 måneder siden
Blå Kors i Kristiansand arrangerer et ti uker langt kokkekurs kalt «Enkelt og greit» for rusavhengige, ledet av kjendiskokk Trond Moi. Kurset, som kombinerer teori og praksis, lærer deltakerne å lage sunn og næringsrik mat fra bunnen av. Initiativet kom fra Terje, en tidligere deltaker, som ønsket å hjelpe andre med å utnytte mat de fikk utdelt. Deltakerne, som Mia Madelene og Geir, rapporterer om bedre helse, mer energi og økt matglede. Prosjektet har blitt presentert nasjonalt, og Blå Kors planlegger å utvide konseptet til andre deler av landet.