Subjekt-redaktør Danby Choi spiser fortsatt alle måltider ute, og bruker mellom 9. 000 og 12.
000 kroner i måneden på dette. I et Viaplay-program «Kjartan rydder opp – hjemme» forsøkte kjendiskokk Kjartan Skjelde å lære Choi å lage mat, men Choi holder fast ved at det er billigere og mer tidsbesparende å spise ute.
Han mener også at han støtter det lokale kulturlivet ved å spise på restaurant, og at han redder verden på den måten. Skjelde er usikker på om Choi faktisk aldri lager mat selv, men er fornøyd med å ha vist ham gleden ved matlaging.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Danby Choi og Siv Jensen er blant deltakerne i det nye tv-programmet «Kjartan rydder opp - hjemme» på Viaplay. I programmet skal mesterkokk Kjartan Skjelde hjelpe ti norske kjendiser med å finne matglede, inspirasjon og trygghet på kjøkkenet. Skjelde beskriver innspillingen som både givende, lærerik og utfordrende. Programmet tar sikte på å gi deltakerne bedre matlagingsferdigheter.
2 måneder siden
Martine Lunde, kjent fra TV-programmer som «Paradise Hotel» og «Farmen Kjendis», bruker store summer på matleveringstjenesten Wolt. Hun forteller til Nettavisen at hun har brukt over 140.000 kroner på Wolt, men at hun nå abonnerer på tjenesten og dermed «sparer» penger. I tirsdagens episode av «Kjartan rydder opp – hjemme» får Lunde besøk av kjendiskokken Kjartan Skjelde, noe som gir henne «kjøkkenangst» da hun innser hvor lite mat hun lager selv og hvor mye snacks hun har i skapene.
2 måneder siden
Kjendiskokk Kjartan Skjelde er aktuell med det nye programmet «Kjartan rydder opp – hjemme» på Viaplay, der han besøker kjendiser for å hjelpe dem med å finne matglede. Skjelde ble overrasket da han fant et kjøleskap fullt av Fjordland hos artisten TIX. Han undrer seg over at voksne mennesker spiser så mye ferdigmat, samtidig som statistikk viser at nordmenn konsumerer millioner av ferdigretter hvert år. Skjelde forteller at han måtte være forsiktig for å skape matglede hos deltakerne, og at han stort sett lyktes med dette. Første episode av serien er nå tilgjengelig på Viaplay.
3 måneder siden
Kjendiskokken Kjartan Skjelde skal i et nytt Viaplay-program hjelpe tolv kjendiser med å forbedre sine matlagingsferdigheter. Programmet, som ble annonsert i desember, vil vise Skjelde reise hjem til kjendisene for å veilede dem på kjøkkenet. Martine Lunde var blant de første bekreftede deltakerne, og nå er de resterende deltakerne avslørt: Siv Jensen, Bernt Hulsker, Oskar Westerlin, Danby Choi, Fritz Aanes, Stian Blipp, Niklas Baarli, Benjamin Silseth, Christian og Isabelle Skolmen, og Andreas TIX Haukland. Skjelde beskriver opplevelsen som både givende og utfordrende, og understreker viktigheten av å inspirere deltakerne til å lage mat fra bunnen. Danby Choi har tidligere uttalt at han spiser alle måltider ute, noe som understreker behovet for matlagingshjelp.
3 måneder siden
Jan Henrik «Gladkokken» Syversen (45) er en kokk og matinfluenser som har bygget opp en stor følgerskare de siste ti årene. Han er aktuell i «Farmen kjendis» og har nylig åpnet en restaurant med samme navn som bloggen sin. Syversen er opptatt av å spre matglede og lære bort enkel hjemmelaget mat. Han er stolt av å ha åpnet restaurant, gitt ut kokebok og lansert egen vin i 2024. Han beskriver seg selv som ekstrovert, ærlig og ikke redd for konflikter. Syversen er engasjert i å lage oppskrifter til en ny kokebok for barn med Kaptein Sabeltann. Han er glad i å spandere på andre og mener livet skal nytes. Han angrer sjelden på det han gjør, men er redd for å angre på det han ikke har gjort. Syversen er kritisk til dagens regjering og mener de ødelegger for norsk næringsliv.
8 timer siden
En 24 år gammel mann unngår ultraprosessert mat og praktiserer periodisk faste for helsefordeler. En lege og en kostholdsrådgiver advarer mot visse aspekter ved slike dietter.
2 måneder siden
Matformidler Mari Hult utfordret seg selv til å bruke under 1000 kroner på mat i januar, noe som resulterte i økt matglede og kreativitet. Hun ryddet i kjøkkenskapene, brukte opp rester og planla måltider for å unngå unødvendige innkjøp. Hult delte sine erfaringer på bloggen, noe som engasjerte mange følgere. Samtidig melder SSB om økte matpriser, og en app for nedsatte matpriser har opplevd økt popularitet. Dette tyder på at flere tar grep for å redusere matsvinn og spare penger. Hult endte opp med å bruke kun 750 kroner på mat i januar.
4 måneder siden
Artikkelen omhandler hvordan man kan redusere matsvinn i julen ved å bruke julematrester på kreative måter. Kokk Anette Fjelleng Hansen fra Matprat har utviklet «street»-inspirerte oppskrifter for å gi restene nytt liv, som gyros med ribbe og pinnekjøtt i brioche. Artikkelen belyser også det store matsvinnet i Norge, og regjeringens arbeid med en ny matkastelov. Riktig oppbevaring av mat, som nedkjøling før kjøleskap og forsiktig frysing, er viktig for å unngå matsvinn. Det oppfordres til kreativ bruk av rester, som restelunsj eller tapas, for å unngå at maten kastes.
2 måneder siden
TV-kokken Kjartan Skjelde tar et oppgjør med bruken av ferdigkrydder, spesielt Gastromat, som han nekter å ha i sitt hjem. Han mener slike krydder overdøver de naturlige smakene i råvarene, og at ketchup ofte brukes for å skjule dårlig smak. Skjelde forteller at han kastet en boks Gastromat som datteren hadde smuglet inn, noe som ikke ble godt mottatt. Han sverger heller til ferske urter for å fremheve råvarenes egne smaker, og oppfordrer folk til å lære å lage mat fra bunnen av.
4 måneder siden
En kartlegging viser store prisforskjeller på ribbe mellom ulike spisesteder, hvor prisen på de dyreste stedene er tre ganger høyere enn de billigste. En Michelin-kokk forklarer at det ikke nødvendigvis er stor forskjell i smak på kjøttet, men at dyrere ribbe ofte kommer fra griser med bedre levekår og at lavprisrestauranter bruker enklere tilbehør. Kokken kritiserer nordmenns fokus på pris fremfor kvalitet på julemat og mener vi burde prioritere bedre råvarer.