Mathias Therkelsen (30) gikk fra deltidsjobb som vareplukker til sjef for 400 ansatte på Odas varelager på fire år. Han startet uten klare karriereplaner, men utmerket seg raskt med sitt tempo og konkurranseinstinkt.
Etter å ha blitt den raskeste plukkeren, avanserte han til skiftleder, operasjonsleder og avdelingsleder før han ble lagersjef. Therkelsen har vunnet prisen Årets organisasjonsutvikler.
Han fokuserer nå på å utvikle sine ansatte og feire teamets suksess. Han har som mål å bli daglig leder i fremtiden og råder unge ledere til å ta initiativ og ansvar for egen utvikling.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Mattias Klaussen, årets salgsleder i Ledertalentene 2024, er en 30 år gammel salgsleder i Gjensidige Forsikring med ansvar for 15 ansatte. Han hadde en drøm om å bli fotballproff, men endte opp som leder. Klaussen beskriver seg selv som introvert og utålmodig, men jobber aktivt med å utvikle seg som leder. Han legger vekt på å være en del av andres personlige utvikling og mener at fellesskapet trumfer individet. Han har lært å stole på prosessen og at endring tar tid. Klaussen understreker viktigheten av å være tro mot seg selv og investere i teamet rundt seg, og han er opptatt av å skape et åpent og ærlig arbeidsmiljø.
3 måneder siden
Rikke Jørgensen (35), leder for bærekraft i Hurtigruten, ble kåret til Årets bærekraft av E24. Hun har jobbet i selskapet i tre år med strategi, bærekraft og organisasjonsutvikling. Jørgensen understreker viktigheten av å integrere bærekraft i selskapets strategi og knytte det til lønnsomhet. Hun mener unge ledere må jobbe hardere for å bevise seg, og at det er viktig å ta eierskap og initiativ. Jørgensen beskriver seg selv som en strukturert og målrettet leder som verdsetter teamarbeid og resultater. Hun balanserer en hektisk jobb med familieliv, og understreker viktigheten av å ha flere arenaer i livet.
4 måneder siden
Eirik Aalvik Stranden (33) ble kåret til Årets Ledertalent 2024. Han ble toppsjef i programvareselskapet 24SevenOffice for tre år siden, uten tidligere ledererfaring. Selskapet var i en vanskelig økonomisk situasjon, og Stranden måtte gjennomføre nedbemanninger for å snu den negative trenden. Han beskriver dette som den tøffeste utfordringen i sin lederkarriere. Under hans ledelse har selskapets omsetning mer enn doblet seg, og de har fått store kunder. Stranden er opptatt av å være tett på de ansatte og bygge bro mellom deres arbeid og selskapets overordnede mål. Han forsøker å dyrke en toppidrettsmentalitet i selskapet, men prioriterer også søvn og trening for å opprettholde balansen.
4 måneder siden
Jørgen Elton Nilsen, gründer av ladeselskapet Elton Mobility, ble kåret til 'Årets selskapsbygger' i E24s Ledertalentene 2024. Nilsen startet sin karriere som jordbærselger, men har siden jobbet som blant annet redaktør før han etablerte sitt nåværende selskap. Han beskriver lederrollen som utfordrende, men motiverende, og understreker viktigheten av å delegere ansvar og forstå sine medarbeidere. Nilsen innrømmer at han tidligere var mer en 'sjef' enn en leder, men har lært å gi slipp på kontroll og fokusere på å utvikle sine ansatte. Han mener at lederambisjoner bør være en bieffekt av oppgavene man skal løse.
4 måneder siden
Eirik Aalvik Stranden (33), administrerende direktør i 24SevenOffice, er kåret til Årets ledertalent 2024 av E24. Prisen ble delt ut under Ledertalent-arrangementet på Sentralen i Oslo. Stranden har ledet selskapet i tre år, og i denne perioden har omsetningen mer enn doblet seg. Juryen fremhever hans evne til å lede gjennom endring, innovativ tilnærming og evne til å skape en kultur for høy ytelse. Stranden deler pallen med Kristoffer Angerer fra Dr.Dropin og Emilie Åsberg fra Havguard. Kåringen, som er i sitt sekstende år, vurderte nærmere 300 kandidater under 35 år i norsk næringsliv.
4 måneder siden
Lars-Petter Fossheim (34), Årets markedsfører i E24s Ledertalentene 2024, startet sin lederkarriere allerede på videregående med et entreprenørskapsprosjekt. Han skrinla drømmen om å bli kokk og er nå leder for markedsføring, direktesalg og partnerskap i Ayvens Norge. Fossheim reflekterer over utfordringene ved å være ung leder, inkludert å finne sin egen lederstil og balansere ulike behov i teamet. Han understreker viktigheten av å være interessert i andres arbeid, lytte til kroppen, og starte dagen med en kald dusj for å håndtere stress. Han fremhever også viktigheten av å ha troen og interesse for det man driver med.
4 måneder siden
Anders Isberg (34), kåret til årets økonomistjerne, flyttet fra Norge som ung og jobbet internasjonalt med blant annet diamantgruver. Han returnerte til Norge under pandemien og er nå finansdirektør i Aker Qrill Company. Isberg vektlegger fakta og rasjonelle beslutninger, og trives med å påvirke selskapets kurs. Han mener det viktigste som leder er å sikre tydelig kommunikasjon og at medarbeiderne opplever jobben som meningsfull. Isberg anser det som sitt smarteste valg å begynne i Aker-systemet, og ser for seg en fremtid i selskapet.
1 måned siden
Mette Nilsen, opprinnelig fra Nordkapp, leder ISS Norge, en stor aktør innen «facility management», med 9000 ansatte. Hun måtte tidlig flytte hjemmefra som 16-åring, noe som bidro til å utvikle hennes selvstendighet. Nilsen har ingen formell høyere utdanning, men har bygget sin karriere gjennom erfaring og arbeidsgivere som har trodd på henne. Hun understreker viktigheten av å gripe muligheter og ta ansvar, og hun påpeker at det finnes flere veier til toppen. Nilsen fremhever også utfordringene ved å drive næringsvirksomhet i distriktene, og oppfordrer unge til å satse på det som appellerer til dem.
1 måned siden
Tobias Tverberg (24) fra Sandefjord investerte én million kroner i et fond etter å ha spart penger fra panting og deltidsjobber siden 2022. Han startet med flaskepanting og småjobber for å bygge kapital. En TikTok-video der han viser hvordan han tjener 60.000-100.000 kroner ekstra i måneden gjennom investeringer, ble svært populær. Tverberg deler sine tips om investering og understreker viktigheten av å starte i det små og ikke investere mer enn man har råd til å tape. Økonom Lene Drange roser Tverbergs initiativ, men anbefaler å spre risikoen ved å investere i ulike markeder, inkludert bolig.
1 måned siden
Artikkelen omhandler Mathias Danielsen Otting, et 17 år gammelt bowlingtalent fra Molde, som studerer bowling ved et toppidrettsgymnas i Hagfors, Sverige. Han er en av Norges beste bowlingspillere til tross for å ha blitt født med klumpfot. I Hagfors får han gode treningsforhold og konkurranse. Han har vunnet gull i Junior-EM og skal forsvare tittelen. Sammen med kjæresten Mia, som også er en dyktig bowlingspiller, drømmer han om en proffkarriere i USA. Artikkelen fremhever hans talent, dedikasjon og utfordringene med å tilpasse seg de vanskelige oljeprofilene i amerikansk bowling.